spot_img

Rajko Ferk; vizionarski slikar 3. tisočletja

V zadnjem tednu

V tokratnem regionalnem utripu predstavljamo umetnika Rajka Ferka, ga poleg slikanja na platnu odlikuje tudi humanitarno delo ter izjemne organizacijske sposobnosti, ki se odražajo v vsakoletni, tokrat že 13. likovni koloniji DuplekArt. Likovna umetnost ga, kot sam pravi spremlja od malo večjih nog naprej.

Njegovi likovni začetki so bili v znamenju akvarelov, slikarske tehnike s kitajskim tušem in prozornimi, v vodi topljivimi barvili. Gre sicer za lahkotno slikarsko tehniko, ki pa je izvajalsko zelo zahtevna. Njegova današnja tehnika risanja pa ga je pripeljala do tega, da je postal eden najbolj prepoznavnih slikarjev zadnjih let.

Njegove slike so drugačne, opazovalec pa se mora poglobiti v sliko, da lahko najde več različnih podob. Eni tako vidijo sporočilo takoj, nekaterim ga Rajko tudi sam pokaže, spet tretji pa nikoli ne najdejo ničesar.

Njegove sliko so abstraktne, sicer pa se v veliki večini slik skriva kakšen obraz, žival, pošast, pokrajine iz drugih planetov, … poznavalci likovne umetnosti so celo dejali, da se v njem skriva še en človek, ki bruha barve na platno.

Rajko je velikokrat tudi humanitaren, saj denar od prodaje slik nameni tudi pomoči potrebnim. Da pa ne pozna počitka dokazuje tudi prihajajoča likovna kolonija, ki jo z veseljem vsako leto organizira v kraju, kjer živi že 33 let.

Rajko Ferk je prepričan, da so vsi umetniki, tako kot on sam, ambasadorji svojih držav. Na kolonijah jim tako vsako leto želi pokazati kar največ znamenitosti, glasbe, kulture in zabave. Tudi tako se širi glas o Sloveniji.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel