Milan Tovornik: Mož velikega srca, ki povezuje mlade

0
306

Sočutje ne išče rešitve. Namen sočutja je, da damo vso ljubezen, ko jo imamo. Tako razmišlja tudi Milan Tovornik, ki je lanskega decembra zadnjič daroval kri, kar 157 krat. Humanitarec je že dobrih 43 let in od nekdaj povezan z Rdečim križem.

V svoji karieri je predano pomagal mnogim svojim sodelavcem, katerih stisko je spremljal tudi skozi propad industrije v Mariboru. Kmalu je zapustil Maribor in se preselil v Kungoto, kjer je nadaljeval s svojim poslanstvom. A je vztrajal tudi v slabem. In danes z lokalno skupnostjo dobro sodeluje.

Ključno je, da pomagajo. Pri tem pa kritično tudi prst usmeri v državo, saj zaradi njenih sistemskih lukenj, vse več nevladnikov rešuje eksistencialne stiske. V humanitarnost je vpeljal tudi svoja sinova, ki sta oba v odboru Rdečega križa. In čeprav se številni odbori pritožujejo nad nesodelovanjem mladih, je v njihovi organizaciji sedem mladih pod 25 let.

Prihajajo hudi časi, zato poziva, naj bomo med seboj bolj sočutni. Po njegovo Vsako dobro dejanje ustvari spremembo, ki je brezmejna. V brezosebnem svetu, kjer ljudje postajamo številke, so takšni ljudje kot balzam za dušo vsakega. Ker ob koncu šteje le pečat, ki si ga s svojimi dejanji pustil okolici, njegova dobrota in ljubezen ostajata vir navdiha vsem nadaljnjim generacijam.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here