Še naprej razvijajo športni infrastrukturo

0
671

Na območju občine Rače–Fram se že več desetletij razvija tradicija organizirane vadbe v nogometu za vse generacije. Udejstvovanje v športu neposredno vpliva na zdravje posameznikov in kakovost življenja, zato si na občini prizadevajo zagotoviti kar se da ugodne pogoje za vadbo in rekreacijo, kamor spada tudi zagotavljanje ustrezne športne infrastrukture. V Framu so tako zraven velikega igrišča z naravno travo nedavno svojemu namenu predali manjše nogometno igrišče z umetno travo.

Nogometno igrišče z umetno travo, tako tisto v Račah, kot v Framu pomeni veliko pridobitev za lokalno skupnost, predvsem za mladino, saj je z novima pridobitvama omogočeno izvajanje športnih dejavnosti na prostem skozi vse leto. Z vidika aktivnega preživljanja prostega časa igrišči nedvomno predstavljata dodano vrednost.

Na področju športno-rekreativne dejavnosti v občini se je občina dve leti nazaj odločila, da se prijavi na javni razpis LAS Dobro za nas. In tako so prejeli sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj za izvedbo projekta Potuj zeleno, na osnovi česar so kupili kolesa namenjena vsem občanom.

Kolesa so na voljo v prostorih Medgeneracijskega centra DANica Rače – Fram. Izposoja pa je popolnoma brezplačna. Kolesa so namenjena vsem občanom, lahko pa si jih izposodijo tudi obiskovalci občine Rače-Fram.

Občina Rače-Fram kot lokalno okolje ponuja veliko možnosti za rekreacijo. Neokrnjena narava Krajinskega parka Rački ribniki-Požeg nudi veliko užitkov tekačem, ljubiteljem nordijske hoje, navdušencem nad rolanjem in sprehajalcem. Ljubitelji kolesarjenja pa lahko izkoristijo naravne danosti framskega Pohorja ali se zapeljejo po Jantarni kolesarski poti.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here