Regionalni utrip meseca maja

0
512

Iztekajoči se mesec je postregel z novimi tremi zgodbami v naši redni rubriki Regionalni utrip. Tokrat smo obiskali izjemno zanimivo posestvo, kjer kraljujejo rešene živali, se ob prvih vročih dneh posladkali z osvežujočim sladoledom  ter občudovali bogato zbirko šahovskih značk. Tako kot je zdaj že v navadi vam bomo ob koncu meseca osvežili spomin na vse predstavljene zgodbe in vas povabili, da o vaši najljubši glasujete na naši spletni strani.

V naročju Slovenskih goric, na še neokrnjenem kotičku sveta, leži prav posebno posestvo. Tukaj so doma našle številne živali, tiste zapuščene in tudi takšne, ki jim je bila spisana najbolj kruta usoda. A na posestvu Koki so te živali, vsaka od njih nosi prav posebno zgodbo, našle mirno in srečno življenje. Vse se je začelo s kokoško Koki, njej so sledile še ostale živali.

Na posestvu je vedno živahno in dela nikoli ne zmanjka. Živali, ki bi bile v prvi vrsti namenjene prehrani, tukaj živijo svobodno in brez strahu, da ne bi dočakale novega dne.
V maju, ko so nas začeli božati prvi topli sončni žarki, smo se oglasili tudi v Šentilju, kjer zakonca Ejupi že vrsto let skrbita za poletno osvežitev sokrajanov. S svojo sladoledarno sta osvojila že številna srca, pa tudi odmevne nagrade. Vse to ne bi bilo mogoče, če svojega dela ne bi opravljala z ljubeznijo.

Toda samo ljubezen do svojega dela pogosto ni dovolj. Potrebno je skrbno izbrati sestavine, da so te kar najbolj kakovostne, temu pa je nujno dodati tudi nekaj znanja in izkušenj. Veliko entuzijazma smo videli tudi Branku, ki že desetletja zbira šahovske značke. V njegovi zbirki jih je več kot 800, prihajajo pa iz petih celin sveta. Od leta 1977 je njegovo zbirko obogatilo več izjemnih primerkov.

Branko priznava, da je bilo ukvarjanje z njegovim hobijem nekoč lažje. Danes je značk manj, do njih je tudi težje priti. Toda Branko zagotavlja, da bo s svojim hobijem nadaljeval. Tako kot bodo tudi živali na posestvu Koki še naprej dobivale novo priložnost, v Šentilju pa bodo tudi v prihodnje lahko uživali v izjemnih, včasih tudi nenavadnih okusih sladoleda.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here