spot_img

Kolesarji udeleženi v vse več prometnih nesreč

V zadnjem tednu

Danes je svetovni dan kolesarjenja. V okviru zaključka preventivne akcije za večjo varnost kolesarjev so z Agencije za varnost prometa opozorili, da so kolesarji še vedno med najranljivejšimi udeleženci v prometu.

Največ nesreč se zgodi ob stiku kolesarjev z motornim vozilom, zato morajo biti tako vozniki avtomobilov kot kolesarji pri vožnji posebej previdni.

Podatki za Slovenijo sicer kažejo, da je bilo v letu 2021 v prometnih nesrečah udeleženih 1429 kolesarjev, od tega je 59 odstotkov udeležencev prometno nesrečo tudi povzročilo. Vodja sektorja za preventivo in vzgojo v cestnem prometu AVP-ja Mateja Markelj je opozorila, naj kolesarji, preden sedejo na kolo, preverijo, ali je njihovo kolo tehnično varno.

Akcijo za večjo varnost kolesarjev bodo izvajali še julija in avgusta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel