Slabi pogoji reje ne prinašajo prihodka

Zahteve o zaščiti živali so razburkale slovensko javnost. Kmetijski sindikat pa je za novelo zakona o zaščiti živali že napovedal ustavno presojo.

Dejstvo je, da je kmetijstvo danes resen posel. Če želijo kmetje poslovati dobro morajo za živali tudi ustrezno skrbeti, jim nuditi dobre bivalne pogoje pa tudi ustrezno prehrano.

Tudi letos kot eden od podintervencij ukrepov kmetijske politike izvajajo posebna predavanja iz vsebin dobrobiti živali.

Letos se tukaj vključujejo rejci goveda, drobnice, prašičev in pa konjev. Ena od obveznosti rejcev, ki so stopili v te ukrepe je tudi opraviti 4-urno izobraževanje iz vsebin dobrobiti živali.

Namen tega usposabljanja je, da se udeleženci seznanijo z vsebinami povezanimi z dobrobitjo živali, ter s pridobljenim znanjem in informacijami lažje in z manj napakami izvajajo ukrep dobrobit živali.

Predavanja so obvezna za rejce živali, v primeru, da se jih ne bodo udeležili bodo v skladu s predpisi tudi sankcionirani.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content