Nova robotka FRIDA bi lahko razbremenila medicinsko osebje

Univerzitetni klinični center Maribor (UKC Maribor) je gostil pomembno konferenco v okviru mednarodnega projekta HosmartAI. Dogodek jer predstavil prizadevanja vodstva UKC Maribor in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) na področju razvoja in implementacije naprednih tehnologij v zdravstveno oskrbo.

Projekt se osredotoča na integracijo umetne inteligence v zdravstveno oskrbo, z namenom izboljšanja diagnostike, zdravljenja ter optimizacije procesov v bolnišničnem okolju.

V sklopu dogodka je bila izvedena tudi demo predstavitev robotke FRIDE, ki predstavlja enega od inovativnih dosežkov projekta. Robotka FRIDE ima širok spekter aplikacij v zdravstvenem sektorju, od pomoči pri oskrbi pacientov do podpore zdravstvenemu osebju pri izvajanju različnih nalog.

V UKC Maribor so izjemno zadovoljni, da so dobili vpogled v prihodnost zdravstvene oskrbe skozi oči napredne tehnologije in inovativnih rešitev, kot je robotka FRIDE.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content