spot_img

Posestvo Koki rešenim živalim nudi novo priložnost

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Posestvo Koki je kraj, kjer rešeni prašiči, krave, koze, ovce, kunci, kokoši živijo na prostem in v tesnem sobivanju z naravo ter nas s svojimi zgodbami opominjajo na povezanost naše odgovornosti do živali z onesnaževanjem okolja ter zdravjem živali in ljudi. Posestvo je neprofitnega značaja, v celoti podprt s strani prostovoljnih prispevkov, vsa sredstva pa so namenjena doživljenjski oskrbi rešenih živali in razvoju kmetije.

Izjemna ljubiteljica živali in narave Ksenija se je nekaj let nazaj odločila, da za seboj pusti kariero in stres sodobnega sveta in se odločila za samooskrbno življenje v naravi.

Zgodba reševanja zapuščenih živali, ki jih ne želi nihče drug, se je pričela, ko je mlada gospodarica posestva zagledala oglas gospoda, ki je prodajal več kot sto starih, odpisanih kokoši. Vse kokoške je rešila in jim pomagala najti nov dom.

Zgodba prve kokoške Koki, ki ji jo je še v hišo v okolici Ljubljane prinesel njen oče je prerasla tudi v posestvo na 3 hektarjih v Hrastovcu v Slovenskih goricah.

Posestvo Koki pa nikakor ni kmetija, temveč način bivanja v sožitju med živalmi in ljudmi. Vsaka žival ima svojo življensko zgodbo in prav tako tudi svoje ime, a vendar živali ostajajo kar so – živali, in to srečne.

Posestvo pa ni namenjeno le mirnemu lenarjenju rešenih živali, ki se pasejo na idiličnem pašniku, pač pa tudi ljudem. Ponuja namreč obilico znanja, ki ga je potrebno le zajeti. Posestv o Koki je tako kot nalašč tudi za razne delavnice.

Ker je posest ogromna, na njej pa živi le ena (odrasla) gospodarica, skupaj z dvema najstnikoma in majhno 2,5-letno deklico, se človek vpraša, kako zmore. A kot sama pravi, je največ dela z vzdrževanjem celotnega zemljišča kot pa samega dela z živalmi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img