Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki ga napovedujejo zimski meseci in ki ga bodo izkoristili za načrtovanje prihajajoče sezone.

Brez živih in zdravih tal tudi pridelek ne more biti zdrav in vitalen, zato velja tla zares dobro nahraniti. Če z gnojili hranimo neposredno rastline, lahko to vodi v prehitro in neuravnovešeno rast, to pa privablja tudi škodljivce in bolezni.

Namesto na vrtovih ali njivah več pozornosti namenimo gojenju mikro zelenjave, ki jo lahko pridelujemo tudi doma. Mikro zelenjava je izredno bogata z vitamini, minerali in drugimi hranili ter jo je precej preprosto vzgojiti doma.

Ključna pa je tudi skrb za naravo. Sicer je za žuželke že prepozno, saj so večinoma našle svoj prostor za prezimovanje, lahko pa poskrbimo za ptice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content