Prva obletnica delovanja Lutkovnega muzeja

Lutkovni muzej Maribor praznuje prvo obletnico delovanja. Zbirka ponuja pogled v bogato zgodovino delovanja Lutkovnega gledališča. Nagovarja posamezne obiskovalce, organizirane skupine iz vzgojno-izobraževalnih zavodov in tuje obiskovalce.

Predstavili so še aplikacijo LutkAR v angleškem jeziku. LutkAR deluje že pol leta, obiskovalce pa vabi, da ob obisku muzeja izkusijo razširjeno resničnos

V sklopu razstavljenih lutk sta tudi deli legende mariborskega lutkarstva  Brede Varl, Zverinice iz rezije in Turjaška Rozamunda. Kako pa po toliko letih gleda na razvoj Lutkovnega gledališča Maribor?

Lutkovne predstave za otroke ohranjajo pomembno vlogo v času risank in drugih digitalnih platform. Kljub raznolikosti sodobnih medijskih vsebin ostajajo lutkovne predstave pomembna oblika umetniškega izraza in vzgoje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content