Veliko zahtev ostaja nedorečenih

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je s predstavniki kmetijskih organizacij danes podpisalo dogovor, na podlagi katerega protesta v torek ne bo, nadaljevali pa bodo pogajanja.

Glede morebitnega izvzetja plačil za območja z omejenimi dejavniki za kmetijsko dejavnost iz obdavčitve naj bi jim vlada obljubila “odprtje” zakona o dohodnini. Tudi neposredna plačila bodo izplačali v skladu s predlagano časovnico.

Z vladnimi predstavniki so se pogovarjali tudi o odstrelu zveri. Beseda je tekla v smeri, da bi v Sloveniji začeli omejevati populacijo volka na podoben način, kot to že poteka pri medvedih.

Med sedmimi prioritetnimi točkami je bila tudi okoljska. Kmetijsko gozdarska zbornica je vlado že dolgo pozivala k takojšnji potrditvi uredbe, ki z novo metodologijo ureja denarna nadomestila za kmetovanje na vodovarstvenih območjih.

Dogovor s kmetijskimi organizacijami se nanaša na sedem ključnih točk, ki predstavljajo izhodišča za nadaljnja pogajanja. Kot je v današnji izjavi za javnost poudarila ministrica Čalušić so z današnjim podpisom začeli delo na drugačen način.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content