spot_img

Ni ugotovljenih nepravilnosti pri spornih cenah govejega mesa

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je na podlagi prejetih obvestil 17. januarja letos o nepravilnostih pri prometu z govejim mesom “izbrana kakovost Slovenija” uvedla inšpekcijske postopke preverjanja sledljivosti in masnega toka za goveje meso z oznako IK.

Nadzor so izvajali v proizvodnji mesa – klavnicah. Preverjena je bila proizvodnja in prodaja v treh obratih za proizvodnjo mesa z oznako IK. Pri nadzoru ni bilo ugotovljenih nepravilnosti pri sledljivosti in označevanju mesa z oznako IK, prodane količine so bile skladne s proizvedenimi.

Nadzor so izvajali tudi v veleprodaji in maloprodaji dveh trgovskih verig Spar in Tuš. Pri sledljivosti in označevanju mesa ni bilo ugotovljenih nepravilnosti.

Izračun masnega toka govejega mesa z oznako IK zaradi velike količine podatkov pa še poteka.

Nadzor pri nosilcih certifikatov IK goveje meso izvajajo tudi organizacije za kontrolo in certificiranje. Poročil o njihovih ugotovitvah Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin še ni prejela.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img