spot_img

V iskanju novih priložnosti za nekdanji hostel

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ptujska občina skupaj z državo išče kupca za objekt nekdanjega mladinskega hotela Kurent na Osojnikovi ulici, s katerim je nazadnje upravljal Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD). Javno dražbo bodo izvedli 17. februarja, izklicna cena nepremičnine, skupaj z opremo, pa znaša 690.000 evrov.

Skoraj 2.000 m2 površine meri stavba na Osojnikovi cesti 9, na Ptuju. Polovico stavbe, gre za del, v katerem je deloval hostel Kurent se prodaja.. Skupna izhodiščna vrednost se je glede na ocenjeno vrednost izpred dveh let precej povišala.

V poslovnem centru Drava na Osojnikovi cesti je dolga leta deloval mladinski hotel Kurent, ki je bil obenem tudi enota za izvajanje šole v naravi. Lastnika nepremičnine sta MO Ptuj in Republika Slovenija oziroma Ministrstvo za izobraževanje.

V imenu države s prostori upravlja Centra šolskih in obšolskih dejavnosti, ki se je leta 2016 odločil vrata mladinskih prenočišč na Ptuju zapreti.

Kljub odlični lokaciji je omenjeni objekt že leta prazen. Neslaven propad hostla in zapleti z zadnjim najemnikom so vplivali na odločitev obeh lastnikov o prodaji stavbe. Ptujska občina je lastnica približno tretjinskega dela stavbe (37,5 %), preostanek je v lasti države.
Julija 2017 so prostore oddali v najem podjetju Orlicom. A se je končalo klavrno, sa je po dveh letih najemnik občini, državi in dobaviteljem iz naslova neplačanih najemnin ter rednih obratovalnih stroškov dolgoval 50.000 evrov.

Skupna izhodiščna vrednost nepremičnin znaša 675.700 evrov, pri čemer vrednost solastniškega deleža nepremičnin Mestne občine Ptuj znaša 253.400 evrov. Predlagana prodaja bo izvedena skladno z občinskim Načrtom ravnanja z nepremičnim premoženjem za leto 2022. Nepremičnine, za katere je bilo leta 1999 izdano uporabno dovoljenje za mladinski hotel, bodo na dražbi ponudili kot celoto.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img