Kakšna je vključenost mladih v politiko?

0
292

Gimnazija Nova Gorica je danes predala pokal Šole ambasadorke Evropskega parlamenta II. Gimnaziji Maribor, s katero sta ga lani osvojili skupaj. Ob tem so dijaki obeh šol priredili okroglo mizo o aktivnem državljanstvu na lokalni, državni in evropski ravni. Na njihova vprašanja so odgovarjali politiki na vseh teh ravneh, med njimi tudi župan mariborske občine Saša Arsenovič, predsednik državnega zbora Igor Zorčič in evropska poslanka Tanja Fajon.

II.gimnazija Maribor je v svojem amfiteatru organizirala okroglo mizo na temo aktivnega državljanstva na lokalni, državni in evropski ravni. Ob tem pa je simbolno prejela tudi pokal Šole ambasadorke Evropskega parlamenta.

Ob enem gre za dogodek, ki ga je šola organizirala predvsem v luči participacije mladih v lokalni, državni in evropski politiki. V zadnjih letih predvsem v gimnazijah opažajo, da se mladi za politiko oz. za njene podsisteme, ki se jih neposredno tičejo, zanimajo vse bolj.
Mladi se sicer že skorajda dve leti soočajo z velikimi premiki na področju izobraževanja.

Epidemija ni prizanesla niti normalnemu poteku pouka, saj so bile šole, zaradi zaostrenih epidemioloških razmer veliko časa zaprte. Kje pa se to najbolj pozna?

Mestna občina Maribor sicer v prihodnje dobiva tudi mednarodno šolo, ki bo nekakšna prva stopnička izobraževanja primerljiva z mednarodno ravnjo, svojo pot pa bodo lahko nadaljevali na II.gimnaziji oz. v njenem programu mednarodne mature.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here