Kakšnega ministra za kmetijstvo si želijo kmetje?

V tem tednu se v parlamentu obeta politično bolj miren teden, zasedanja delovnih teles in državnega zbora niso predvidena, a predsednik vlade Robert Golob naj bi danes v državni zbor poslal ime kandidata za kmetijskega ministra, ki ga je premier sicer izbral že pred nekaj tedni.

Predsednik vlade je kandidata za izpraznjeno mesto na čelu kmetijskega resorja iskal potem, ko je po izgubi zaupanja državnemu zboru oktobra predlagal razrešitev tedanje ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko. Tudi novega ministra bo na resorju pričakalo nemalo nalog.

Med drugim pa novega ministra čaka tudi nadaljevanje dialoga s kmeti, pri čemer bo žgoča tematika bržkone tudi novela zakona o zaščiti živali, ki jo sicer že čaka presoja ustavnosti.

Kot poudarja Rebernišek gre za zelo zahteven resor, ki zahteva številna strokovna znanja kot tudi poznavanje aktualnih razmer na evropskih trgih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content