V oktobrsko obarvani kuhinji je na predvečer halloweena v Mariboru zadišalo po zabavi in kreativnosti! Mali kuharski navdušenci so pod budnim očesom kuharja Jureta Kačičnika ustvarjali strašljive prigrizke in sladice na prav posebni kuharski delavnici v Fejst Foodu.
Odeto v pajčevine in netopirje, je kuharsko okolje spodbudilo domišljijo otrok, ki so oblečeni v svoje najljubše Halloween kostume iz preprostih sestavin pripravljali “spooky” jedi. Tematika delavnice se je osredotočila na ustvarjanje izvirnih “finger food” prigrizkov, zasnovanih tako, da so jih lahko otroci sami pripravili in nato te enostavne, a impresivne recepte ponovili tudi doma ter navdušili družino ali prijatelje.
Vse jedi so bile domiselno povezane s tematiko halloweena – od grozljivih francoskih rogljičkov do strašljivih sladkih mafinov. Otroci so se preizkusili v različnih kuharskih veščinah, kot so peka, rezanje zelenjave in testa, oblikovanje ter sestavljanje končnih jedi. Med ustvarjanjem so se spoznali z osnovami kulinarične ustvarjalnosti in pridobili pomembne spretnosti za delo v kuhinji.
Delavnica je bila ne le poučna, temveč tudi polna smeha in navdušenja, saj so otroci na zabaven način spoznavali svet kuhanja in se učili, kako z nekaj domišljije pričarati pravo halloween pojedino.
Zaključek delavnice je bil prav tako navdušujoč kot njen začetek. Otroci so z velikim ponosom predstavili svoje strašljive kreacije, od duhcev iz korenčka do pošastnih rogljičkov. Poleg novih kuharskih veščin so udeleženci domov odnesli tudi nepozabne spomine in znanje, da se lahko sami preizkusijo v pripravi zabavnih prigrizkov.
Halloween kuharska delavnica je tako ponudila udeležencem ne le kreativno kuharsko izkušnjo, ampak tudi priložnost, da skozi igro in kulinarično ustvarjanje izrazijo svojo domišljijo.























