Dela na vrtu se lahko pričnejo

Marca naj bi počakali, da se zemlja osuši in da lahko v njej zaživijo vsi koristni organizmi, ki pomagajo pri rasti zdravih in obilnih pridelkov. A vremenske razmere že dolgo nakazujejo, da je zemlja že pripravljena, a mraza še ni moč odpisati.

Prekopavanje vrtnih tal je uveljavljena praksa vrtnarjenja. Z obračanjem zemlje z lopato pripravite tal na setev in sejanje, izboljšate sestavo vrhnjega sloja prsti, hkrati pa na površje spravite hranilne snovi iz spodnjih slojev.

Česen in čebula sta med prvimi vrtninami, ki jih sadimo v vrtove. Sadimo jih od marca do aprila. Rastlino pa je potrebno zaščititi tudi proti škodljivcem.

Pušenjakova priporoča tudi sajenje graha in boba, navkljub številnim skeptikom, da vremenske razmere niso ugodne za rast stročnic. Glede na tople vremenske razmere je tudi že čas za sajenje solate.

Marec je idealen mesec za začetek vzgoje sezonske zelenjave, lahko pa posadite nekatere vrste okrasnih rastlin, za sajenje v tem mesecu pa so idealne vrtnice.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content