Bliža se dan slovenske hrane, ko se izvaja vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, in v katerega so vključeni vrtci, osnovne šole, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter druge institucije oz. javni zavodi
Kot je poudarila Irena Simčič, je pri tem ključno, da organizatorji šolske prehrane dajejo pobude in sodelujejo z lokalnimi pridelovalci, sočasno pa je potrebno mlade izobraževati tudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane, saj je le izobražen in ozaveščen potrošnik tisti, ki bo posegal po kakovostni hrani.
S to akcijo želijo poudariti pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njen vpliv na okolje. Pomembno pa je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja in zajtrkovanja.
Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo za otroke postane poseben praznik Osrednja tema, ki jo bodo tokrat posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki. K temu spodbujajo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«