spot_img

Kako mlade motivirati za kmetijstvo?

V zadnjem tednu

V času, ko se kmetijstvo sooča z vse zahtevnejšimi in spreminjajočimi se okoliščinami kmetijske pridelave, povezanimi z ujmami, višanjem stroškov, pritiski na cene hrane in zahtevami potrošnikov, je preskrba prebivalstva ključna. Pomembno pa je, da pomen lokalne prehrane otrokom predstavimo čimprej.

A težava je, da so vsi projekti v šoli oziroma vrtcu dobro sprejeti, ko pa je potrebno urediti status sodelavcev pa se ne premakne ničesar.

A na ministrstvu za kmetijstvo so prepričani, da sistem razvijajo in da bodo v prihodnje še bolje sodelovali z ministrstvom za šolstvo.

Navkljub številnim strategijam in poudarkom pomena mladih prevzemnikov, pa največji kos pogače še vedno vzamejo trgovci, ki so zgolj posredniki med kupci in potrošniki.

A vse se začne pri besedi kmet, ki je po mnenju številnih mladih sogovornikov zaničevalna. Tako je prva stvar, ki jo bomo morali za prihodnost kmetijstva narediti, ta, da bomo začeli spoštovati kmeta in njegovo delo.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel