spot_img

Kandidat Uroš Prikl (SD)

Uroš Prikl se je rodil 18. septembra 1972 v Mariboru. Po končani maturi na Prvi gimnaziji, se je vpisal Ekonomsko-poslovno fakulteto Univerze v Mariboru, kjer je leta 1998 diplomiral iz ekonomije na smeri marketing. Po diplomi se je sprva zaposlil kot referent prodaje v podjetju Paloma iz Sladkega vrha ter kasneje kot direktor prodaje v podjetju Keor in komercialni direktor v podjetju Termotehna.

Od leta 2001 do leta 2012 je deloval na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, kjer je opravljal več različnih vodstvenih funkcij. Med leti 2012 in 2014 je bil na Ministrstvu za zdravje tudi generalni sekretar. Leta 2014 je kandiral na listi stranke DeSUS za poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije in bil izvoljen v 7. volilni enoti v 11. volilnem okraju, kamor spadajo deli mariborskih mestnih četrti Tezno in Tabor. V letu 2018 je bil imenovan za državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade.

Od leta 2020 je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, trenutno kot poslovni direktor Stomatološke klinike. 20. marca 2021 pa se je pridružil Socialnim demokratom, na listi katerih se bo potegoval za mesto poslanca v državnem zboru.

- Oglas - spot_img

Več naših oddaj