Gost Studia 1 bo živa legenda NK Maribor, Ante Šimundža

Tokrat imamo čast gostiti enega najbolj prepoznavnih obrazov slovenskega nogometa – Anteja Šimundžo. Skozi svojo bogato kariero na igrišču in ob njem je bil priča številnim prelomnim trenutkom vijoličastega kluba. Njegova predanost, vztrajnost in strast do igre so ga ponesle v evropske višave in mu zagotovile nepozabne trenutke, tako kot igralcu kot trenerju. Z njim bomo obujali spomine, raziskovali ključne trenutke njegove kariere ter se poglobili v izzive, s katerimi se trenutno sooča v trenerski vlogi. Pridružite se nam in spoznajte trenerja NK Maribor, Anteja Šimundžo.

Ante Šimundža, otrok Maribora, je nogometno pot začel na tisti strani reke Drave, pri Železničarju, kjer je igralo kar nekaj kasnejših nogometnih asov. V svoji generaciji je kmalu zamenjal dres in postal del vijoličaste ekipe. Najbolj učinkovit del svoje kariere je preživel med leti 1991 in 1996 v prvem obdobju pri Mariboru. Po kratki avanturi na Japonskem se je kar dvakrat vrnil pod Kalvarijo, a tista zadnja vrnitev bo za vedno zapisana v zgodovinske mejnike kluba – prva liga prvakov 1999/2000.

Po koncu aktivne kariere je Šimundža stopil na trenersko pot. Najprej je tri leta deloval kot najtesnejši sodelavec Darka Milaniča, nato pa se je podal v samostojne vode. Sledilo je obdobje z Muro in vmesni postanek v avstrijskem GAK-u, kjer si je pridobil prvo izkušnjo iz tujine. Junija 2013 je po izpadu Mure 05 iz prve lige kot glavni trener odšel k Aluminiju iz Kidričevega, nato pa se vrnil v domači Maribor kot glavni trener. V prvem obdobju na klopi Maribora je že v prvi sezoni poskrbel za uspeh, ko je ekipo popeljal v pomladni del UEFA Europa League.

Glede na vse uspehe in izzive, ki jih je Ante Šimundža doživel kot igralec in trener, bo današnja oddaja Gost Studia 1 prinesla globlji vpogled v njegovo kariero in aktualne izzive. Ne zamudite priložnosti, da prisluhnete pogovoru s človekom, ki je svoje življenje posvetil nogometu in vijoličastim barvam NK Maribor. Se vidimo v torek 11.6.2024 ob 20. uri samo na NET TV!