Danes popoldan je v Občini Šentilj zagorelo v podjetju Paloma, ki se nahaja v naselju Sladki Vrh. Do požara je prišlo ob 18:04, kot navaja Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Po prvih podatkih naj bi šlo za večji požar v notranjosti kompleksnih industrijskih objektov.

Na terenu so gasilske enote, ki se borijo z ognjenimi zublji in si prizadevajo omejiti širjenje požara. Natančni vzroki za izbruh požara še niso znani, prav tako ni podatkov o morebitnih poškodovanih osebah. Na kraj dogodka so napoteni dodatni gasilci iz okoliških gasilskih društev, da bi čim prej zajezili požar in preprečili večjo škodo.

Posnetek iz prizorišča požara: 

Fotografije iz kraja dogodka prikazujejo obsežen požar, ki je zajel del proizvodnih obratov podjetja Paloma. Dim se vidi daleč naokoli, kar vzbuja skrb med prebivalci okoliških naselij. Prebivalci so pozvani, naj se izogibajo območju požara in omogočijo neoviran dostop intervencijskim službam.

Paloma je eno izmed vodilnih podjetij v papirni industriji v Sloveniji, s tradicijo, ki sega več kot 140 let nazaj. Podjetje proizvaja različne papirne izdelke, med drugim toaletni papir, brisače in robčke. Obrat v Sladkem Vrhu je ključen za njihovo proizvodnjo in predstavlja pomemben del lokalnega gospodarstva.

Gasilci bodo nadaljevali z intervencijo, dokler požar ne bo popolnoma pogašen. Zaenkrat še ni znano, kakšna je natančna škoda, vendar pa je pričakovati, da bo obsežna, glede na obseg požara. Po končani intervenciji bodo pristojne službe opravile temeljito preiskavo, da bi ugotovile vzrok požara in ocenile nastalo škodo.

Več o širši sliki, razlogih za požar in ocenjeni škodi pa bomo podrobneje poročali v jutrišnji informativni oddaji Regionalno, ob 18:30 na NET TV in www.net-tv.si