V ponedeljek, 10. junija 2024, je v Kadetnici Maribor potekala premierna uprizoritev glasbenega videospota vojaške glasbene skupine Naboj za pesem “Moč”. Videospot je avtorski projekt pripadnikov Slovenske vojske in dijakov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Celje, programa medijski tehnik.

Na snemanju videospota, ki je potekalo na vojaškem vadišču Berek, so poleg skupine Naboj sodelovali še pripadniki 74. pehotnega polka, Rodovskega bataljona 72. brigade, 670. logističnega polka, Specialne enote Vojaške policije in 15. brigade vojaškega letalstva in zračne obrambe ter pripadniki Generalštaba Slovenske vojske. V videospotu se poleg skupine Naboj predstavijo tudi pripadniki Slovenske vojske z vojaškimi veščinami, ki jih želijo približati najširši javnosti skozi glasbo.

Videospot je dostopen na YouTube kanalu Slovenske vojske, kjer si ga lahko ogledajo vsi zainteresirani.

Slovenska vojska se zaveda pomena kulture, še posebej v letu, ki ga je vlada razglasila za leto generala Rudolfa Maistra. Poleg tega se vojska posveča ustvarjanju tvornega civilno-vojaškega sodelovanja, saj je njeno poslanstvo povezano z varovanjem državljanov in meja naše domovine.