V Lendavi je potekal poseben dogodek ob mednarodnem dnevu gasilcev, kjer je župan občine Janez Magyar sprejel člane prostovoljnih gasilskih društev. V občini Lendava je več kot 1500 prostovoljnih gasilcev, ki s svojim požrtvovalnim delom pomembno prispevajo k varnosti in dobrobiti lokalne skupnosti.

Župan Magyar je povabil vse člane prostovoljnih gasilskih društev, da se mu pridružijo na dogodku, kjer so skupaj počastili njihov trud in nesebičnost.

Dogodek je bil še posebej poseben za prostovoljno gasilsko društvo Gornji Lakoš, ki je lani praznovalo 150. obletnico delovanja. Župan je društvu namreč podaril novo gasilsko vozilo, kar je med člani društva povzročilo veliko veselje. Sirene novega gasilskega avtomobila so zazvenele in pritegnile pozornost vseh prisotnih.

Dogodek je bil priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj in krepitev vezi med prostovoljnimi in poklicnimi gasilci v občini. Prav tako je bil to trenutek priznanja in hvaležnosti za vse, kar gasilci storijo za skupnost. Mednarodni dan gasilcev je pomemben opomnik na njihovo nesebično delo, ki pogosto vključuje tveganje lastnih življenj za zaščito drugih.