NK Maribor je danes začel s pripravami na novo sezono, z jasno zastavljenimi cilji: osvojitev naslova državnega prvaka in vsaj 8 tekem v Evropi. Včeraj se je na skupni večerji po predvidenem načrtu zbralo 27 igralcev, ki bodo v naslednjih tednih pod vodstvom trenerja Anteja Šimundže intenzivno trenirali za prihajajoče izzive.

V primerjavi z ekipo, ki je zaključila prejšnjo sezono, so se po izteku pogodb poslovili Aleks Pihler, Nemanja Mitrović, Itsuki Urata, Marko Zalokar in Ishaq Rafiu. Na pripravah se bodo prvič preizkusili tudi dva 17-letna upa iz nogometne šole, Niko Grlić in Max Alexander Bilać. Manjkata pa Josip Iličić in Pijus Širvys zaradi reprezentančnih obveznosti.

Trener Ante Šimundža je poudaril, da se športni direktor trudi ekipo popolniti do 17. junija, ko odpotujejo v Moravske Toplice. Vse linije želijo osvežiti in dvigniti konkurenco v moštvu.

NK Maribor bo prvi krog kvalifikacij za Evropsko ligo igral 11. julija, povratna tekma pa bo 18. julija. V prvem krogu kvalifikacij bodo imeli status nosilca, med možnimi nasprotniki pa so ekipe iz Švedske, Romunije, Bolgarije, Azerbajdžana, Slovaške in Kosova: IF Elfsborg, Corvinul Hunedoara, Botev Plovdiv, Zira FK, MFK Ruzomberok in KF Llapi. Žreb bo potekal 18. junija.