Občina Kungota slovesno obeležila svoj praznik. Na ta dan se spominjamo Andreja Perlacha, uglednega dunajskega profesorja in učenjaka, ki je ponesel ime svoje domovine in Svečine v svet. Perlach je za študente iz svoje domovine ustanovil fundacijo, ki je omogočala študij revnim, nadarjenim fantom.

Letošnji občinski praznik je bil še posebej poseben, saj mineva 30 let od ustanovitve samostojne občine Kungota. Slavnostno akademijo ob tej priložnosti so pripravili v telovadnici Osnovne šole Kungota, kjer so se zbrani lahko udeležili bogatega kulturnega programa. Dogodek je povezovala Bernarda Žarn, za glasbeni del pa je poskrbela skupina Il Divji.

V sklopu slavnostne akademije so podelili tudi štiri županjina priznanja in zlati grb občine. Bernarda Duh je prejela priznanje za požrtvovalno in aktivno delovanje na humanitarnem področju, Majda Trampuš za izjemen prispevek pri razvoju kulturnega in društvenega življenja v Juriju ob Pesnici, Marija Koren za dolgoletno aktivno delovanje in pomoč pri delu s starejšimi občani, Mihael Grabrovec pa za izjemen doprinos na področju zaščite in reševanja v času naravnih nesreč v letu 2023.

Zlati grb občine Kungota je prejel Marjana Hrast. Njeno delo je močno zaznamovalo Osnovno šolo Kungota, kjer je kot učiteljica razrednega pouka izobrazila številne generacije otrok. S svojim prispevkom na kulturnem področju in številnimi projekti je presegla občinski okvir ter močno vplivala na lokalno skupnost.