spot_img

Kakšni so prehranski izzivi prihodnosti?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Lokalna trajnostna oskrba s hrano predstavlja lokalno pridelavo, predelavo in distribucijo trajnostno proizvedene hrane, ki je fizično in cenovno dostopna lokalnemu prebivalstvu in porabljena na lokalnih trgih – od njive do krožnika v lokalnem okolju. Poseben pomen takšni prehrani daje Festival Dobrote slovenskih kmetij, ki že 33. let zapored skrbi za promocijo lokalne prehrane.

Razvoj največjega praznika je skozi leta prerasel zgolj ocenjevanje pridelka, ampak je kmete opogumil, da so začeli na svojih kmetijah razvijati nove proizvode, s priznanjem Dobrot slovenskih kmetij pa so jamčili za visoko kakovostne izdelke.

Skozi 33.letni razvoj festivala, pa se je spreminjal tudi koncept največjega dogodka podeželskih dobrot pri nas. In čeprav je kmetijstvo v zahtevnem obdobju, mnogi optimistično zrejo v boljši jutri. A večja težava je razvajenost slovenskih potrošnikov. Tako je bodoča ministrica Irena Šinko pred zahtevno nalogo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img