spot_img

Otroci so se na Zgornji Velki pridružili Zborovskem bumu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V 60. krajih po Sloveniji bo po dveh letih premora zazvenelo iz otroških grl. Na revijah bo nastopilo kar 265 otroških in 265 mladinskih zborov. Letošnja novost je oblika izvedbe revij za otroške in mladinske zbore.

Program revije je bil v naprej določen. Torej so vsi pevski zbori po Sloveniji peli enak repertoar, sestavljen iz 10 pesmi. Na Zgornji Velki so otroci odpeli 9 pesmi po izboru njihovih zborovodkinj.

Namen prilagoditve s skupnim repertoarjem in skupnim petjem je motivirati pevce in omogočiti čim več zborom nastop v veliki zasedbi, z združenimi močmi oz. glasovi, namesto posameznih nastopov, na katere bi se velika večina zborov zelo težko primerno pripravila zaradi posledic velikih omejitev delovanja šolskih zborov v preteklih dveh letih.

Dogodek se je odvijal na letnem prizorišču na Zgornji Velki kjer so se združili zbori tako iz šentiljske kot tudi sosednjih občin.

Sicer vreme organizatorjem in pevskim zborom včeraj popoldan ni bilo najbolj naklonjeno a pozitivne energije in navdušenja ni manjkalo. Tako med otroci, zborovodkinjami, organizatorji, predstavniki občine kot tudi med obiskovalci. Zborovski BUM 2022 je tako namenjen spodbujanju učencev k petju, ter obuditvi in motivaciji otroških in mladinskih pevskih zborov v post-epidemiološkem času okrevanja dejavnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img