spot_img

V prenaseljeni Dvorakovi ulici 60 novih stanovanj za mlade družine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor v sodelovanju z Javnim medobčinskim skladom načrtuje gradnjo dveh večstanovanjskih stavb na Dvoršakovi ulici. Če je naložba naletela na pozitivne odzive med številnimi občani, pa se z obstoječim načrtovanjem ne strinjajo okoliški stanovalci. Slednji so namreč mnenja, da je območje že sedaj prenaseljeno, zato bi gradnja dodatnih nepremičnin povzročila pravi kaos.

V mestni četrti Magdalena oz. v presečišču Dvoršakove ulice in ulice Moše Pijada sta pred časom delovali Nova Kreditna Banka Maribor in Center za socialno delo, po prenehanju obeh dejavnosti pa so tamkajšnji stanovalci izrazili željo po novih vsebinah v tej stavbi.

Ta ideja kasneja ni obrodila sadov, saj Mestna občina Maribor z naročnikom Javnim medobčinskim stanovanjskim skladom Maribor na tej lokaciji načrtuje gradnjo 60 stanovanj za mlade družine.

Okoliške stanovalce je namreč najbolj zmotilo že tako prenatrpano območje stanovanjskih gradenj, zato si novih niti ne želijo. Kako vodstvo občine razume pomisleke občanov?

V samoorganizirani četrtni skupnosti Magdalena sicer poudarjajo, da nikakor ne nasprotujejo izpeljavi projekta, a se jim slednji zdi predimenzioniran in bo kot tak negativno vplival na kakovost življenja širšega območja mestne četrti Magdalena.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img