spot_img

Znan je dobitnik Borštnikovega prstana

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V ponedeljek se v Mariboru pričenja Festival Borštnikovo srečanje, ki prinaša tekmovalni program z vrhunskimi slovenskimi uprizoritvami, vsebino festivala zaokrožuje še osem slovenskih uprizoritev v spremljevalnem programu. Festival pa tudi tokrat ohranja mednarodno razsežnost – občinstvu bo namreč na voljo pet vrhunskih tujih uprizoritev.

Letošnji festival se pričenja že pred slavnostnim odprtjem festivala. Uvodno dogajanje se pričenja v ponedeljek, slavnostno odprtje v petek, 3. junija. Zaključek festivala s podelitvijo festivalskih nagrad bo v nedeljo, 12. junija.

Festival tokrat prinaša kar 16 vrhunskih slovenskih uprizoritev, ki jih je izbrala selektorica Nika Leskovšek, ki si je v izbranem obdobju ogledala kar 210 gledaliških dogodkov. Zaradi velikega obsega tekmovalnega programa si bodo gledalci lahko v povprečju ogledali po dve tekmovalni uprizoritvi dnevno.

Tri članska strokovna komisija, v kateri je sodelovala tudi lanskoletna dobitnica Borštnikovega prstana je izbrala letošnjega nagrajenca. Tokrat je dobitnik prstana nekdanji član ansambla SNG Nova Gorica, Ivo Barišič.

Tokratnega dobitnika Borštnikovega prstana na uradnem razkritju nagrajenca ni bilo. Svoj prvi odziv pa je poslal iz dopusta in zapisal »Dragi vsi moji, zahvaljujem se vam, da sem skupaj z vami predeskal to pot. Zahvala režiserjem, dramaturginjam, teatru, tehniki, garderobi, maski in velika zahvala publiki, ki je spremljala moje odrske korake.«

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img