spot_img

Policisti bodo izvajali aktivnosti za večjo varnost kolesarjev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Od 15. maja do 3. junija 2022 policisti na podlagi obdobnega načrta Javne agencije RS za varnost prometa po vsej državi izvajajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev. Med drugim bodo tako z večjo intenzivnostjo preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila, in kako se do njih obnašajo ostali vozniki.

Policijske enote bodo v tem obdobju izvajale posamične poostrene nadzore, v preostalem času pa bodo kolesarje nadzirale ob rednem delu. Glede na problematiko na posameznih območjih bodo policijske enote sodelovale tudi z občinskimi redarstvi.

Policisti bodo pozorni predvsem na kršitve, ki so med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč. Preverjali bodo, ali kolesarji vozijo v napačno smer, ali upoštevajo prometno signalizacijo (predvsem rdečo luč na semaforju), psihofizično stanje kolesarjev, prevoz otrok na kolesu in uporabo kolesarskih čelad, nadzorovali bodo tudi vožnjo po pločnikih, nepravilno in tesno prehitevanje kolesarjev, neupoštevanje pravil o prednosti itd. Pozorni pa bodo tudi na odnos ostalih prometnih udeležencev do kolesarjev, predvsem voznikov motornih vozil, ki marsikdaj s prehitro vožnjo, izsiljevanjem prednosti in prehitevanjem preblizu ogrožajo kolesarje.

V zadnjih letih se je število udeleženih kolesarjev v prometnih nesrečah povečalo, prav tako se je povečalo število povzročiteljev prometnih nesreč med kolesarji. V letu 2021 so kolesarji med umrlimi udeleženci predstavljali 8,7-odstotni delež.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img