spot_img

V Avstrijo odslej brez omejitev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Avstrija za današnjim dnem odpravlja vse omejitve pri vstopu v državo, ki so bile uvedene zaradi preprečevanja širjenja covida-19. Avstrija vstopa v državo tako ne pogojuje več z izpolnjevanjem pogoja PCT.

Avstrijsko ministrstvo za zdravje je odločitev sprejelo na podlagi trenutno ugodnih epidemioloških razmer. V veljavi sicer ostajajo pravila v zvezi z območji, kjer so razširjene različice virusa, a trenutno na seznamih “nevarnih” območij ni nobene države.

Doslej je bilo za vstop v Avstrijo potrebno potrdilo o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti oziroma negativen izvid testa na novi koronavirus.

Omejitve so še vedno mogoče v primeru…

Avstrijske oblasti sicer pojasnjujejo, da bi se omejitve lahko znova uvedle, če bi se pojavila kakšna nova različica virusa. V tem primeru lahko državo hitro uvedejo na omenjene sezname ter uvedejo omejitve za prihod iz tveganega območja.

Maske v državi niso obvezne v trgovinah z nenujnim blagom, medtem ko so v trgovinah z nujnim blagom, kot so na primer trgovine z živili, lekarne in drogerije, še naprej obvezne maske tipa FFP2. Enako velja za javna prevozna sredstva.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img