spot_img

Vrača se praznik piva in slanih prest

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po dveh letih premora, ki ga je povzročila pandemija covida-19, se letos v bavarsko prestolnico München vrača tradicionalni festival Oktoberfest. Festival, katerega izvedbo je v petek potrdil župan Münchna Dieter Reiter, bo po napovedih potekal med 17. septembrom in 3. oktobrom in to brez koronskih omejitev.

Kot je pojasnil, odločitev v luči pandemije in vojne v Ukrajini ni bila lahka. Je pa opozoril, da vseeno obstaja možnost o odpovedi Oktoberfesta, če bo vlada znova uvedla koronske ukrepe. “Upam, da stanje v jeseni ne bo kritično,” je dejal Reiter.

Festival je sicer pred začetkom pandemije vsako leto obiskovalo okoli šest milijonov obiskovalcev.

Zadnji dve leti je bil Oktoberfest odpovedan zaradi pandemije. V njegovi več kot 200-letni zgodovini ga niso pripravili le 24-krat. Odpovedali so ga med epidemijo kolere, v obdobju hiperinflacije v 20. letih prejšnjega stoletja ter času obeh svetovnih vojn.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img