spot_img

Slovenci napolnili hrvaško obalo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Prvomajski vikend je na hrvaško obalo privabil 175.000 turistov. Med njimi je bilo 150.000 tujih in 25.000 domačih gostov. Največ, 72.000, jih je prišlo iz Slovenije, sledijo Hrvati, Nemci, Avstrijci in Poljaki, poroča hrvaški časnik Večernji list. Med lanskimi prvomajskimi prazniki je hrvaško obalo obiskalo 48.000 gostov, leta 2019 pa 197.000.

Večina gostov je letos za prvomajske praznike izbrala Istro, kamor se je odpravilo 75.000 potnikov. Kvarner je obiskalo okoli 28.000 turistov, v splitsko-dalmatinski županiji jih je bilo približno 20.000, v Zadru in okolici 16.000, na območju Dubrovnika in Neretve pa približno 14.000.

Med posameznimi mesti so bili najbolj priljubljeni Poreč, Rovinj, Dubrovnik, Umag in Medulin.

Od začetka leta je Hrvaška po podatkih hrvaškega sistema eVisitor gostila 1,6 milijona turistov, ki so ustvarili pet milijonov nočitev. To je za 12 odstotkov manj kot v rekordnem predpandemičnem letu 2019, a veliko več kot lani. V prvih petih mesecih tega leta so na Hrvaškem namreč zabeležili za 168 odstotkov več prihodov in za 149 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju lani.

Največ nočitev je Hrvaška letos zabeležila v Istri, na Kvarnerju in v splitsko-dalmatinski županiji. Med posameznimi mesti so bili najbolj obiskani Zagreb, Dubrovnik, Rovinj, Split, Poreč in Opatija. Največ nočitev so doslej ustvarili domači gosti, sledijo Nemci, Avstrijci, Slovenci in Italijani.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img