spot_img

Velenje, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi najbolj urejene in gostoljubne občine

V zadnjem tednu

V letošnji akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna so spletni uporabniki v anketi Turistične zveze Slovenije med večjimi mesti za najbolj urejenega in gostoljubnega izbrali Velenje, med srednjimi Slovenj Gradec in manjšimi Radlje ob Dravi. Naslednji teden bodo znani še rezultati strokovne komisije.

Med turističnimi kraji je prvo mesto v letošnjem tekmovanju pripadlo Izoli, med zdraviliškimi Podčetrtku, med izletniškimi pa Šmartnemu pri Slovenj Gradu, izhaja iz rezultatov spletnega glasovanja, ki jih je objavila zbornica.

Občina Črna na Koroškem je največ glasov bralcev dobila v kategoriji krajev z najlepše urejenim mestnim, trškim ali vaškim jedrom.

Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je po izboru anketirancev zasedel Youth Hostel Ars Viva v Starem trgu pri Ložu. Naj tematska pot je postala Čredniška pot po Poljanski dolini, naj izletniška točka pa Calvodas – Energijski nasad Sončna posest v Trbovljah.

Letošnje 31. tekmovanje je potekalo pod sloganom Kjer je zdravje doma.

Prihodnji teden bo znana tudi odločitev strokovne komisije, slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja pa bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel