Velenje, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi najbolj urejene in gostoljubne občine

V letošnji akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna so spletni uporabniki v anketi Turistične zveze Slovenije med večjimi mesti za najbolj urejenega in gostoljubnega izbrali Velenje, med srednjimi Slovenj Gradec in manjšimi Radlje ob Dravi. Naslednji teden bodo znani še rezultati strokovne komisije.

Med turističnimi kraji je prvo mesto v letošnjem tekmovanju pripadlo Izoli, med zdraviliškimi Podčetrtku, med izletniškimi pa Šmartnemu pri Slovenj Gradu, izhaja iz rezultatov spletnega glasovanja, ki jih je objavila zbornica.

Občina Črna na Koroškem je največ glasov bralcev dobila v kategoriji krajev z najlepše urejenim mestnim, trškim ali vaškim jedrom.

Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je po izboru anketirancev zasedel Youth Hostel Ars Viva v Starem trgu pri Ložu. Naj tematska pot je postala Čredniška pot po Poljanski dolini, naj izletniška točka pa Calvodas – Energijski nasad Sončna posest v Trbovljah.

Letošnje 31. tekmovanje je potekalo pod sloganom Kjer je zdravje doma.

Prihodnji teden bo znana tudi odločitev strokovne komisije, slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja pa bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem.