spot_img

Prioriteta je skrb za občane

V zadnjem tednu

Ruška županja si je kot eno prioritetnih nalog svojega mandata zadala skrb za občane in dvig kakovosti bivanja. Tako je med prioritetnimi projekti zasledovala vizijo, da Ruše postanejo starejšim prijazna občina.

Tako številni starostniki niso bili deležni pomoči na domu, kljub temu, da so to pomoč nujno potrebovali. Tako čakalnih vrst za pomoč na domu ni več in to storitev so lahko ponudili vsem svojim občanom. Da bi starejšim omogočili dostop do zdravnika in po opravkih so se vključili tudi v projekt mobilnosti za starejše.

Ruše so bile edina upravna enota, ki ni imela svojega doma starostnikov. Na pobudo županje so z velikimi napori to sedaj spremenili.

Da bi se starejši lahko vključevali v številne aktivnosti so ustanovili tudi prvi medgeneracijski center.

A poleg starejših so poskrbeli tudi za mlade. V želji, da bi bili vsi enakovredno zastopani, tudi najmlajši, pa vsako leto priredijo tudi otroški občinski svet.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel