Večno nedokončana komunalna problematika

Občina Poljčane si že dolga leta prizadeva za rekonstrukcijo kanalizacijskega omrežja s pripadajočo čistilno napravo. Projektno dokumentacijo je pripravljala že prejšnja vodstvena garnitura na čelu z dolgoletnim županom Stanislavom Kovačičem. Zdelo se je že, da bo projekt možno izpeljati, a se je zataknilo pri sredstev iz razpisa za sofinanciranje projekta s strani države.

Poljčanska občina je veliko upov polagala v reševanje manjkajoče komunalne infrastrukture. Pred leti je celo prejela gradbeno dovoljenje za gradnjo čistilne naprave, a se je zataknilo pri zagotavljanju zemljišč, katerim peščica lastnikov ni podala potrebnega soglasja. Pa projekt še sploh kdaj izvedljiv?

Kakšna pa je nadaljnja agenda poljčanske občine na področju odvajanja in čiščenja odpadnih voda?

Županja še poudarja, da kljub visokoletečim smernicam po zelenem prehodu in digitalizaciji pričakuje posluh države za ureditev osnovne infrastrukture in posledično tudi državnih ali evropskih sredstev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content