Kakšna je agenda novega vodstva za investicijski razvoj?

Občina Poljčane je na jesenskih Lokalnih volitvah dobila novo vodstvo. Nekdanji župan Stanislav Kovačič, ki je občino vodil od njene ustanovitve leta 2006 je namreč odšel v pokoj. Na županski stolček pa se je zavihtela novinka v politiki, sicer pa doktorica geologije Petra Vrhovnik. Kateri so ključni projekti, katerim se bodo posvečali v novem mandatu?

Vrhovnikova ocenjuje, da je v zadnjih letih bilo v Poljčanah marsikaj postorjenega. Pri čemer izstopa celovita sanacija okolice Osnovne šola Kajetana Koviča na področju športno- rekreacijskih vsebin. Kljub temu pa si želi bolj plodnega delovanja na področju razvoja lokalne skupnosti.

Občinski proračun za leto 2023 je okvirno zastavilo že nekdanji občinski svet. Težak je nekaj več kot 7,5 milijona evrov. Ali bo ga novo vodstvo korigiralo z rebalansi?

V zadnjih letih so bile Poljčane uspešne pri črpanju državnega denarja na področju večjih infrastrukturnih projektov. Izstopa največja naložba gradnje podvoza pod železniško progo. Poglavitna izziva, ki ostajata za enkrat še nerešena pa sta odprava prometno nevarnega ipsilon križišča pred sedežem občine in gradnja krožišča in obvoznice v smeri do Slovenskih Konjic.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content