Tržnice v obstoječi obliki ne bodo sanirali

Občina Poljčane se sooča s številnimi izzivi, med drugim z zadostnim financiranjem osnovne infrastrukture. V prejšnji finančni perspektivi na tem področju niso bili uspešni, saj še vedno niso uspeli realizirati strateško pomembnega projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Pa je projekt v tej v novem finančnem obdobju, ki se osredotoča predvsem na zeleni prehod, sploh še izvedljiv?

Prejšnja občinska vodstvena garnitura je predvidevala celovito revitalizacijo tržnice in z njo povezanih dejavnosti v središču kraja. Nova občinska uprava na čelu z županjo Petro Vrhovnik pa investiciji v takšni obliki ni naklonjena.

Občina Poljčane želi v prihodnje občanom in občankam ponuditi priložnost ne le sodelovati pri odločanju o tem, kateri projekti se bodo v ožji lokalni skupnosti, v kateri živijo, izvajali, temveč tudi možnost da sami predlagajo projekte, ki bodo izboljševali življenjsko okolje.

Participativni proračun je sicer mehanizem, kjer občani neposredno odločajo o porabi dela proračunskih sredstev in sami določijo, katere investicije so v skupnosti najnujnejše in kako želijo prispevati k izboljšanju kakovosti življenja v občini. Je eden pomembnih orodij pametnega upravljanja sodobnih mest.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content