spot_img

Večina zasebnih potovanj je bila ustvarjena v Sloveniji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije so v januarju, februarju in marcu 2022 prebivalci Slovenije, stari 15 let ali več opravili okoli 976.000 vseh potovanj. Vsaj enega zasebnega potovanja se je udeležilo okoli 377.000 (22 %) prebivalcev Slovenije, starih 15 let ali več, kar je bilo za 14 odstotnih točk več kot v istem obdobju leta 2021 in za 7 odstotnih točk več kot v letu 2020. Vseh zasebnih potovanj, ki so jih prebivalci Slovenije opravili v tem obdobju, je bilo okoli 866.000. 68 % teh potovanj je bilo opravljenih znotraj Slovenije, 32 % pa v tujini. 

Prebivalci Slovenije so na vseh potovanjih v izbranem obdobju ustvarili okoli 3.113.000 vseh prenočitev. Posamezno zasebno potovanje v Sloveniji je trajalo približno 2,5 prenočitve, v tujini pa 4,3 prenočitve. Pri 35 % zasebnih potovanj so turisti prenočevali pri sorodnikih in prijateljih, pri 28 % pa v hotelih in podobnih nastanitvenih obratih. 

Udeleženci zasebnih potovanj so za vse izdatke namenili v povprečju 87 EUR na osebo na dan. Tisti, ki so potovali zasebno po Sloveniji, so porabili okoli 82 EUR na osebo na dan, tisti, ki so potovali zasebno po tujini, pa 94 EUR na osebo na dan. 

Eden od štirih prebivalcev Slovenije, ki v izbranem obdobju ni zasebno potoval, je kot najpomembnejši razlog za neodhod na potovanje navedel pomanjkanje prostega časa, petina (20 %) je navedla finančne razloge, 16 % pa je kot razlog navedlo pandemijo covida-19. 


- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img