spot_img

Komu koristi prazna Koroška?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Razprodaja občinskega premoženja s nadaljujejo. Mariborska občina je pred časom na dražbi ponudila 6 dotrajanih nepremičnin na obnovljenem delu Koroške ceste v starem mestnem jedru. Gre za zgodovinske stavbe, zgrajene proti koncu 19. stoletja. Na tamkajšnjih vhodih in izložbah so se zaradi tega pojavili protestni plakati.

Za štiri občinske poslovne prostore in dve stanovanji v lasti medobčinskega stanovanjskega sklada in njegovih občin ustanoviteljic sta se potegovali podjetji ADM Invest iz Ljubljane in Drava promet nova, ki je ponudilo največ denarja. Za odkup so ponudili 405.000 evrov, a je občina razpis kasneje razveljavila. Po poročanju Večera so kupci potihoma pričakovali, da če kupec ne bo “pravi”, bo župan posegel po standardnem določilu v dražbenem razglasu, da lahko župan in v konkretnem primeru tudi direktorica JMSS Maribor ustavita postopek javne dražbe do sklenitve pravnega posla. Tako svetniki pozivajo župana, naj raje ohrani občinsko lastnino in omogoči ljudem, da dajejo utrip Koroški ulici.

Civilna pobuda medtem s plakati opozarja, da občina privatizira neprecenljivo kulturno dediščino. Pojavljajo pa se tudi kritike, da je območje od izselitve več nevladnikov kulturno vse revnejše. Tako se tudi na mestne svetnike obračajo ljudje, ki bi mestu in njegovim obiskovalcem želeli ponuditi dodano vrednost, a je javna lastnina, v upravljanju zdajšnjega župana Saše Arsenoviča,  postala zanje nedosegljiva.

Po vzoru tujine je center mesta poln dogajanja. Le-to lahko ustvarijo kreativni posamezniki, ki znajo ponuditi mestu dodano vrednost. Slednja pa velikokrat ni povezana zgolj s kapitalom in tržno vrednostjo, ampak ustvarjanjem mestnega utripa in privabljanjem ljudi od blizu in daleč.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img