spot_img

Obveznega cepljenja ne bo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je danes izrazil veselje nad tem, da dajejo znova besedo in odgovornost za obvladovanje epidemije stroki, Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje. Po njegovih besedah je to edina ustanova v Sloveniji, ki lahko to tudi vodi.

Strokovno skupino po besedah vršilca dolžnosti strokovnega direktorja NIJZ sestavljajo najpomembnejši strokovnjaki iz Slovenije, ki pokrivajo različna področja, ključna za spremljanje in pripravo na obvladovanje epidemije.

Že nekaj dni spremljajo večje število dnevnih okužb s koronavirusom, po besedah vodje strokovne posvetovalne skupine je situacija resna, pomembno jo bo spremljati, ni pa tako grozna, kot morda izgleda na prvo pogled.

Vodji strokovne posvetovalne skupine se sicer pri omejevanju širjenja virusa zdijo ključna močna javnozdravstvena priporočila. Pri tem pa ne gre za odloke, obveze in kazni,

Fafangel je poudaril, da cepljenje ostaja najbolj učinkovit ukrep za zaščito svojega zdravje.  Izpostavil je tudi, priporočilo, da bolni posamezniki ostajajo doma, zračenje prostorov, delo na domu, nošenje zaščitnih mask. Noben od teh ukrepov pa ni in ne bo obvezen, ne cepljenje in ne nošnja mask. Konkretnejše rešitve za soočanje z morebitnim jesenskim valom pa bo strokovna skupina predstavila v avgustu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img