spot_img

Aneksi za gradnjo doma na Žabjaku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dom za upokojence Ptuj gradi že šesto enoto. Slednjo bodo zgradili na zemljišču ob Svržnjakovi ulici, kjer je nekoč stala opekarna. Izgradnja je bila ocenjena na nekaj manj kot 14 milijonov evrov, od tega so 12 milijonov prejeli z razpisa za vlaganje v infrastrukturo za oskrbo starejših iz pobude React-EU, okoli 1,4 milijona evrov pa z razpisa za vzpostavitev dnevnih in začasnih nastanitev. A zaradi visoke draginje se investicija množično draži.

Rok, ki ga zasledujejo je konec leta. In čeprav je do takrat še manj kot pol leta, so prepričani, da jim bo uspelo. V skladu s pridobljenimi sredstvi morajo imeti namestitve do 31. maja 2023, pravnomočno uporabno dovoljenje pa mora biti pridobljeno do konca leta 2022.

A možne so tudi zakasnitve, saj je tudi resorno ministrstvo potrebovalo 3 mesece več za svojo odločitev od pričakovanega. Dom upokojencev Ptuj je s skupno 813 stanovalci največji dom starejših v Sloveniji. Po izgradnji enote v Žabjaku in rekonstrukciji sob v drugih enotah se skupno število postelj ne bo spremenilo.

V skladu s povpraševanjem želijo v ptujskem domu upokojencev z leti odpraviti več posteljne sobe in svojim oskrbovancem zagotoviti višjo kakovost bivanja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img