V Slovenskih Konjicah začenjajo še en sklop gradnje kanalizacije

V Slovenskih Konjicah nadaljujejo gradnjo kanalizacijskega sistema v sklopu projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Dravinje. V ponedeljek bodo začeli gradnjo sekundarne kanalizacije na območju Mizarske ulice. Kot so pojasnili na občini, bodo dela zaključena do predvidoma 15. maja, o zaporah cest pa bodo obveščali sproti.

Prva dela so začeli maja 2021

Na območjih Dobrave, Gabrovelj, Škalc in dela Slovenskih Konjic, nadaljevali so v naseljih Polene, Preloge, Spodnje Preloge in Zgornja Pristava, sledila so dela v naseljih Bezina, Vešenik, Gabrovnik in Brdo, temu pa sledi še četrti sklop v mestnem območju Slovenskih Konjic.

Gre za naložbo, ki jo konjiška občina financira s pomočjo državnih in kohezijskih sredstev. Za nekaj manj kot 5,4 milijona evrov vreden projekt je evropski kohezijski sklad prispeval skoraj 2,2 milijona evrov.

V sklopu dela nadgrajujejo obstoječi kanalizacijski sistem. Projekt med drugim vključuje gradnjo več kot 14.000 metrov sekundarne kanalizacije in črpališča, na sistem pa bo dodatno priključenih več kot 700 prebivalcev, s čimer bodo v občini še dodatno zmanjšali oddajanje emisij v vode.

Sicer pa konjiška občina začenja tudi urejanje platoja za pokopališčem v Ločah, načrtuje pa tudi ureditev območij pred osnovno šolo in športnim parkom. Pred šolo bodo uredili dodatna parkirišča in odstranili zaraščeno grmičevje, enako velja tudi za športni park, s katerim občina kandidira tudi za sredstva za postavitev poligona.

Konjiški občinski svet je nedavno za zdaj še v prvi obravnavi podprl proračun za letošnje leto, ki je težak dobrih 18 milijonov, v njem pa je slabih 7,5 milijona evrov rezerviranih tudi za različne investicije.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content