spot_img

V karanteni osem odstotkov zaposlenih v sektorju trgovine! Zbornica predlaga spremembe…

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi naraščajočega števila okužb med prebivalstvom in s tem povezanih karanten zaposlenih v trgovini so trgovci ponekod že prisiljeni skrajševati delovni čas prodajaln, saj nimajo na voljo dovolj delavcev. Vlado zato pozivajo k spremembi nekaterih ukrepov.

V zadnjem času število okužb močno narašča. Prejšnji petek je bilo okuženih zaposlenih in zaposlenih v karanteni skupaj pet odstotkov, to sredo pa že osem odstotkov, so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v Trgovinski zbornici Slovenije. Trgovci so zaradi pomanjkanja kadra ponekod že skrajšali delovni čas, posledično se soočajo z upadom prihodka.

Obdobje karantene na 5 dni

V zbornici glede na naraščajoče dnevno število okužb pričakujejo, da se bo delež okuženih zaposlenih in zaposlenih v karanteni še povečeval, zato vladi predlagajo sprejem dveh ukrepov – obdobje karantene naj se skrajša s sedmih na pet dni, zakonske omejitve glede začasnega in občasnega dela upokojencev pa naj se razrahljajo.

S tem bi trgovcem in drugim gospodarskim panogam vsaj delno omogočili aktivacijo ustreznega števila delavcev za izvajanje dejavnosti, so zapisali v zbornici, kjer so prepričani, da sta ukrepa v tem trenutku nujna in utemeljena. Z njuno uveljavitvijo bi obenem ohranili osnovni namen ukrepov, to je preprečevanje širjenja okužb, so zapisali.

Trgovinska zbornica Slovenije sicer ugotavlja, da se trgovci pri oskrbi s hrano zaenkrat še ne soočajo s težavami pri nabavi in logistiki. Trenutno poteka oskrba s hrano nemoteno, vendar pa se lahko brez ustreznih ukrepov položaj na tem področju poslabša, so opozorili.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img