spot_img

Župan Arsenovič že drugič obiskal vse predele mesta, konkretnih rezultatov za enkrat še ni

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V enajstih mestnih četrtih in šestih krajevnih skupnostih MO Maribor izražajo predvsem potrebo po različnih komunalnih in prometnih ureditvah. Predstavljena pričakovanja, pripombe in predlogi, ki so jih podali predstavniki ožjih delov občine, so tudi osnova za načrtovanje razvoja posameznih delov občine.

Obiski vseh MČ in KS že drugič v letu dni, lokalne skupnosti s konkretnimi predlogi

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je skupaj z ekipo strokovnjakov iz mestne uprave opravil nov sklop delovnih sestankov z vodstvi mestnih četrti (MČ) in krajevnih skupnosti (KS). Ekipo so s strani MO Maribor sestavljali še podžupan MO Maribor dr. Samo Peter Medved, vodja Urada za komunalo, promet in prostor Suzana Fras, vodja Službe za mestne četrti in krajevne skupnosti Mirjana Mihin, Lidija Ferk, Služba za mestne četrti in krajevne skupnosti in Neva Pipan iz Kabineta župana.

Namen teh sestankov je pregled zadev, ki terjajo takojšnje reševanje in pogovor o dolgoročnejših projektih ter viziji razvoja posameznih delov občine. Če so člani svetov in KS spomladi, ob prvih obiskih, vodstvo občine predvsem seznanjali s problematiko in pričakovanji krajanov, so bili tokrat obiski bolj namenjeni pregledu, kako poteka izvajanje dogovorjenega.

Kateri so ključni problemi posameznih predelov Maribora?

V prvi vrsti so v četrtnih skupnostih izpostavljali problematiko na področju komunale: potrebe po preplastitvi cest, širitvi kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, ureditvi pločnikov in ukrepih za večjo varnost v prometu ter o vzdrževanju nekategoriziranih cest, ki je njihova naloga.

Predvsem na območjih velikih stanovanjskih naselij stanovalce pesti pomanjkanje parkirnih mest, precej pozornosti pa so namenili tudi prostorskemu urejanju; v marsikaterem delu občine pogrešajo prostore za dogodke, druženje krajanov in dejavnosti društev, zato je bil na večini sestankov eden od dogovorov, da občina pripravi predloge za ureditev »urbanega središča« v posamezni četrti oziroma kraju.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img