spot_img

Kako uresničiti načrte o prometu na Dravi?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Eden izmed velikih ciljev mariborske občine je vzpostavitev javnega potniškega prometa na Dravi. S tem želi Mestna občina Maribor slediti ciljem trajnostne mobilnosti ter razbremeniti obstoječe mestne prometnice. Da bi bilo plovbo po reki Dravi mogoče urediti tudi s posebno uredbo, so se na Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor lotili priprave strokovne podlage, ki bi služila kot podlaga za pripravo uredbe.

Namen ureditve plovnosti na reki Dravi v Mariboru je vzpostavitev vseh upravnih ter tehničnih ureditev, ki bodo omogočale javni potniški promet na ožjem območju mesta Maribor ter ureditev prehodov elektrarn in jezov za potrebe turističnih in rekreativnih uporabnikov reke Drave. Strokovno podlago za ureditev plovnosti po reki Dravi je sicer že pripravilo ministrstvo za okolje in prostor, a ta ni prinesla želenih odgovorov.

Svojo strokovno podlago je pripravila tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje Maribor, ki je svoj dokument oblikovala na osnovi razvojnih potencialov, ki jih prinaša ureditev plovnosti reke Drave. Odgovora na vprašanje o tem, ali je javni potniški promet na Dravi sploh mogoč, tako še ni. Plovba na reki Dravi se trenutno ureja z odlokom, ki je star že 20 let. In čeprav ta odlok plovbe na Dravi ne prepoveduje, ima ta odlok nekaj pomanjkljivosti.

Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor sicer podobno strokovno podlago pripravlja tudi za območje med elektrarnama Mariborski otok in Fala, v prihodnje pa tudi višje po toku reke Drave. Obstaja tudi želja po ureditvi plovbe v smeri proti elektrarni v Zlatoličju. O časovnici za uresničitev vseh omenjenih želja je še prehitro govoriti, saj je pri pripravi tovrstnih odlokov in uredb potreben širok konsenz agencij, ministrstev in okoljevarstvenih organizacij.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img