spot_img

Stroški gradnje v nebo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Gradbeni stroški za nova stanovanja so bili v prvem letošnjem četrtletju za skoraj šest odstotkov višji kot v zadnjem četrtletju lani. V zadnjih dveh letih, od prvega četrtletja 2020, so porasli že za več kot petino, so izračunali na statističnem uradu.

V prvem četrtletju so bili gradbeni stroški za nova stanovanja za 5,8 odstotka višji kot v četrtletju pred tem. Od tistih v prvem četrtletju lani so bili višji za 14 odstotkov, od začetka leta 2020 pa so porasli za 20,4 odstotka.

Stroški gradbenega materiala so se zvišali že šesto četrtletje zapored. Tokrat so v primerjavi z zadnjim četrtletjem 2021 porasli za 5,3 odstotka. Višji so bili tudi kot v prvem četrtletju lani in v prvem četrtletju 2020, in sicer za 24,1 oz. 28,7 odstotka.

Stroški dela pri gradnji novih stanovanj pa so bili v prvem letošnjem četrtletju, po 7,2-odstotnem znižanju v prejšnjem trimesečju, na četrtletni ravni višji za 6,5 odstotka. V primerjavi z zadnjima četrtletjema 2021 in 2020 so bili višji, in sicer za 5,3 odstotka oz. 11,5 odstotka.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img