spot_img

Mariborčani predstavili Ivana Brnića, je na poti tudi Sven Karić?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

NK Maribor je v klub pripeljal hrvaškega krilnega napdalca Ivana Brnića. O zanimanju vijoličastih za produkt Hajdukove nogometne šole smo proročali že pred tednim in pol. (Prispevek 1 članek 1 , ). Danes je po večdnevnih namigovanjih postalo tudi uradno.

Kdo sploh je Ivan Brnić?

novinec št. 4 za novo sezono je Ivan Brnić, 20-letni hrvaški krilni napadalec (175 cm, 68 kg), doma iz Makarske, ki izhaja iz nogometne šole Hajduka, kjer se je prebil tudi do dresa članskega moštva. Lansko poletje je zapustil Poljud, po učinkoviti sezoni na hrvaških drugoligaških igriščih pa bo kariero nadaljeval v vijoličastem, s št. 17.

“Odšla sta Ivanović in Alvir, morali smo se odzvati tudi na teh igralnih položajih. Pripeljali smo igralca z izkušnjami iz mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij, enega najbolj izstopajočih posameznikov v drugi hrvaški ligi, ki so si ga želeli tudi nekateri večji klubi. Prepričal ga je naš projekt, klubske ambicije, predvsem pa spoznanje, kaj je Maribor. Z Ivanom smo dobili tehnično dovršenega igralca, konkretnega v zaključkih akcij, ki je lahko dodana vrednost v ofenzivnem delu, kjer je moštvo doživelo precej sprememb. Gre za zelo nadarjenega fanta, zato tudi dolgoročna, triletna pogodha. Ivan se je nogometno izšolal pri Hajduku, med iskanjem večjega števila minut v članskem nogometu odšel v Dugopolje, odigral odlično sezono v 2. HNL in verjamem, da bo uspešno pot nadaljeval tudi v Mariboru,” je odločitev pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Ivan Brnić je v prejšnji sezoni zabil 11 golov in prispeval 6 asistenc. Doslej je v mlajših reprezentančnih selekcijah skupaj zbral 29 nastopov, ob začetku novega poglavja je poudaril: “Prvi vtisi so zelo dobri. Spoznal sem soigralce, strokovni štab, osebje v klubu in moram izraziti zadovoljstvo, da sem postal del takšnega kluba. Vem, da prihajam v najtrofejnejši in najboljši klub v Sloveniji. Ko sem izvedel, da je Maribor izrazil zanimanje zame, sem si še bolj podrobno ogledal vse zadeve. Čakamo še na vrnitev reprezentantov, zdaj bo vse podrejeno pripravam na otvoritev sezone z evropsko tekmo, sam pa sem pripravljen na naslednji korak v karieri. Prihajam z zmagovalno miselnostjo v klub, ki je vajen zmagovati. Upam in verjamem, da bo vse šlo po obojestranskih željah ter načrtih.”

Vijoličasti tik pred podpisom pogodbe s Svenom Karićem

V obeh predhodno objavljenih medijskih zapisih smo poročali tudi o možnosti vrnitve nekdanjega kapetana mladincev Maribora, Svena Šoštariča Karića. Želja po prihodu s strani igralca bojda obstaja, ob enem pa bi naj Domžale po neuradnih podatkih zahtevale le okoli 150- 200 tisoč evrov odškodnine ( razlog: Kariću pogodba z Domžalami poteče 31.12.2022.)

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img