Evropa in prodaje narekujejo tok sezone

0
588

NK Maribor je po osvojenem naslovu državnega prvaka in izjemno kratki pavzi začel za pripravami na sezono 2022/23.  S strani strokovnega štaba je že bilo ob koncu sezone predstavljeno, da se poslavljajo vsi posojeni igralci, Ognjen Mudrinski, Marko Alvir in Djordje Ivanović, ki je že podpisal s srbskim Čukaričkim.

Maribor je prvo okrepitev sicer že predstavil, gre za Marka Zalokarja dosedanjega vratarja Mure, ki bo zakrpal vrzel po poškodbi Ažbeta Juga. Kateri pa so ostali potencialni prihodi in odhodi?

Po odhodu Ivanovića, Mudrinskega in Alvirja ter upokojitvi Marcosa Tavaresa, bo verjetno večjo odgovornost moral prevzeti Rok Kronaveter. Slednji je v slovenskem nogometnem prostoru osvojil vse kar se je osvojiti dalo, tako na kolektivni kot individualni ravni. Manjka pa mu pika na i, uspeh v enem izmed evropskih pokalov.

Nezanemarljivo dejstvo je tudi, da Mariborčane prva tekma sezone čaka že čez mesec dni. Da je mera polna, gre po besedah nekdanjega športnega direktorja Zlatka Zahovića za tekmo sezone, ki narekuje ritem celotnega nadaljenjga tekmovalnega obdobja. Kakšni so cilji Maribora v Evropi, kljub statusu nosilca vijoličaste čaka kar nekaj potencialno težko premagljivih nasprotnikov.

Tok sezone bo torej odvisen od mnogih faktorjev, ob morebitni uvrstitvi v vsaj Konferenčno ligo bi vijoličasti del klubskih pisarn gotovo lažje pripeljal kakšnega igralca z dodano vrednostjo. Do sedaj bi sicer naj bili neuradno v igri za prihod bivši kapetan mariborskih mladincev in član Domžal Sven Šoštarič Karić, Roko Baturina iz Ferencvarosa in nekdanji dragulj splitskega Hajduka Ivan Brnić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here